FIND LIVSGLÆDEN IGEN MED SAMTALETERAPI

Hvad er livsglæde?

Et godt liv er ikke noget andre kan give os. Det er noget, vi selv må sørge for. For det er dig, der skal leve dit liv. Og andre skal leve deres liv.

Har du nogensinde tænkt over, at du måske selv sætter dine grænser for, hvor godt dit liv skal være? Det kan foregå på mange måder. Måske synes du ikke selv, at du er et enestående og værdifuldt menneske. Andre har måske fortalt dig, du ikke er det, og du har troet på dem. Eller du har på andre måder haft en oplevelse af ikke at være værdifuld.

Men vi er alle enestående og værdifulde på hver vores måde. Vi har alle noget at bidrage med og noget at lære her i livet. Hvad er det, du skal bidrage med og hvad skal du lære? Det ser ud til, at vi høj grad tiltrækker det, vi har brug for. Så vi kan bidrage med det, vi er gode til og lære det, vi behøver.

Så hvordan ser dit liv rent faktisk ud?

Det er ofte nemmere at lære af vores liv, når vi begynder at se alt, hvad der sker i livet som muligheder og gaver frem for problemer og ulykker. Og her siger jeg ikke det er let.

Hvis vi ser på dèt, vi er tilbøjelige til at kritiserer eller rose andre for, er der som regel også noget at lære om os selv – vores skyggesider og vores skjulte ressourcer.

Jo mere vi accepterer og integrerer de fortrængte sider i os selv, og jo mere vi tager ansvar for vores liv, jo friere og gladere bliver vi.

I realiteten kan vi altid vælge, hvordan vi vil have det med at reagere på en hvilken som helst situation. At det ikke altid opleves sådan, er fordi vi reagere ud fra vores – ofte ubevidste – overbevisninger.

For vores overbevisninger, holdninger og tanker påvirker vores følelser, som igen påvirker krop og handlinger.

Vi kan gøre meget selv, men til tider kan det være nyttigt at få hjælp fra andre i vores lære- og udviklingsproces.

Et menneske er unikt og værdifuld med forskellige behov og værdier og jeg lægger stor vægt på at møde det enkelte menneske, som det er. Jeg tager udgangspunkt i dine ressourcer, så der bliver mulighed for vækst og udvikling.

Jeg er uddannet psykoterapeut fra Bjødstrup, Institut for Gestaltanalyse, som er en 4,5 årig uddannelse samt andre terapeutiske uddannelser (se cv)

Uddanner mig løbende, både for at holde mig opdateret, men også fordi jeg ikke kan lade være.

 

Udvikling eller afvikling

Skal personlig udvikling i virkeligheden ikke hedder afvikling. For er udvikling ikke en proces, hvor du begynder at vikle dig ud af alt det, som du har viklet dig ind i og aflære det som dine forældre, lærere, venner, samfundet har fortalt dig, var sandheden om livet og dig selv. Og indtil du opdager, at du er andet og langt mere end denne “sandhed”, så vil du føle, at du skal kæmpe, forsvare og forklare dig, du vil bokse med selvretfærdig, offermentalitet, behagesyge eller hvad end du nu har lært af dine omgivelser.

Alt dette kan afvikles, men tager tid, accept og tålmodighed. På samme måde som et knudret garnnøgle ikke kan vikles op, hvis man strammer, hiver og flår i garnet, så kan vores  uhensigtsmæssige mønstre og negative følelser ikke løsnes med modstand. Det kræver omsorg, kærlighed og hjælp fra en der kan guide og vejlede dig. (Skrevet af Helle Arendschneider).